VS Code - установка та настроювання плагінів

 


Visual Studio Code або просто VS Code - це безкоштовний, популярний редактор, що  має безліч доповнень, який в першу чергу призначений для створення і налагодження сучасних веб-і хмарних додатків. 

Розроблений він компанією Microsoft і доступний для операційних систем Windows, MacOS і Linux. Поширюється дана програма безкоштовно, вихідний код її доступний на GitHub. 

VS Code підтримує велику кількість мов програмування, включає в себе відладчик, засоби для роботи з Git, підсвічування синтаксису, технологію автодоповнення IntelliSense, інструменти для рефакторинга, термінал і багато іншого.

Установка VS Code 

Для установки VS Code на комп'ютер необхідно перейти на цей сайт. Після цього на сторінці вибрати потрібну операційну систему і натиснути на значок "Завантаження". Після завершення скачування програми встановити її на комп'ютер. Щоб краще орієнтуватися в програмі можна встановити мовний пакет для російської мови. Для цього потрібно відкрити панель «Розширення» (Ctrl + Shift + X) і ввести текст «Russian Language Pack for Visual Studio Code». Після цього обрати  в результатах пошуку і встановити.

Налаштування VS Code для HTML і CSS 

Visual Studio Code забезпечує базову підтримку при написанні HTML і CSS. Є підсвічування синтаксису, розумні доповнення з IntelliSense і настроюється форматування. VS Code також має відмінну підтримку Emmet. 

Навіщо потрібен Emmet? Він дозволяє дуже швидко писати код. Наприклад, Emmet абревіатура ul> li * 3> span.item$  - після натискання кнопки Tab створить наступний код:

 <ul > <li><span class="item-1"></span></li>
<li><span class="item-2"></span></li>
<li><span class="item-3"></span></li>
</ul>

Плагіни для HTML і CSS

Встановити  плагіни можна у настроюваннях, викликавши їх клавіатурною комбінацією Ctrl+Shft+X і у полі "Пошуку розширень" ввести  назви плагінів:
  1. Emmet
  2. Color Highlighter - Подсвічує HTML-кольори
  3. Debugger for Chrome - Інтеграція з відлагоджувачем Google Chrome або іншими відлагоджувачами, що підтримують його протокол
  4. Project Manager - Менеджер проєктів для VS Code
  5. Live Serverплагін, який вміє створювати локальний сервер і автоматично оновлює  веб-сторінку при редагуванні.
  6. Auto Complete Tag: Auto Close Tab - вміє закривати теги не тільки в html, а й в багатьох інших мовах. Auto Rename Tag - змінює закриває елемент автоматично, якщо перейменувати відкриває.
  7. Image Preview -  дозволяє швидко працювати з зображеннями в коді.
  8. Material Theme - найпопулярніша тема для редактора
  9. Prettier автоформатування коду, авто вирівнювання відступів в HTML, CSS, JS
  10. Material Icon Theme - гарні іконки